Brasilialainen Jiu-Jitsu & Lukkopaini

BRASILIALAINEN JIU-JITSU& LUKKOPAINI

Brasilialainen Jiu-Jitsu on laajalti tunnettu ja tehokkaaksi tunnustettu kamppailulaji. Se voidaan jakaa itsepuolustukseen, vapaaotteluun sekä urheilumuotoiseen Jiu-Jitsuun. Urheilumuotoinen Brasilialainen Jiu-Jitsu on selvästi suosituin tyyllisuunta ja pääset harjoittelemaan sitä Gentailla. Tämä laji kehittää sinua sekä fyysisesti että henkisesti.

Lajin historia juontaa juurensa pitkälti judoon, josta se on sittemmin kehittynyt vuosien saatossa omaksi lajikseen. Sen tehokkuus piilee realistisissa mattokamppailutekniikoissa. Tyypillisesti vastustaja pyritäänkin viemään mattoon ja hallitsemaan käyttäen lukkoja ja kuristuksia. Lajitekniikoihin lasketaan laaja skaala erilaisia heittoja, kuristuksia, nivellukkoja sekä pysty- ja mattopainia.

Brasilialaista Jiu-Jitsua harjoitellaan puvulla eli GI:llä. Lajiin ei sisälly erillisiä vyökokeita, vaan vyöt myönnetään käytännön osaamisen, lajitaidon ja kilpailumenestyksen perusteella.

Lukkopaini on lajina hyvin samankaltainen Brasilialaisen Jiu-Jitsun kanssa. Merkittävin ero on se, ettei lukkopainissa käytetä GI-pukua. BJJ-ottelijat ovatkin yleisimpiä menestyjiä lajin ammattilaiskisoissa, toisaalta esimerkiksi vapaaottelun harjoittajat pärjäävät usein myös lukkopainissa. Näiden lajien ohella lukkopainissa yhdistellään muun muassa sambon ja judon tekniikoita.

Lukkopainissa yhdistyvät saumattomasti teknisyys ja fyysisyys. Erilaisten tekniikoiden opettelu ja kehittäminen ovat harrastajalle loputon tie, toisaalta lajin taitaja voi yhtä hyvin olla kevytrakenteiden lukkospesialisti kuin raa’alla fysiikalla jyräävä voimapainija. Lajin terävimmällä huipulla molempien osa-alueiden on kuitenkin oltava hyvin hallussa.

Gentailla harjoitellaan sekä BJJ:tä että lukkopaini. Käytännössä kyse on samasta lajista, ainoana ero puvun käyttö. Gentailla kaikki Brasilialaisen Jiu-Jitsun harjoittajat treenaavat myös lukkopainia ja päinvastoin.

Gentailta löytyy molemmista tyylisuunnista kansainvälisen tason arvokisamenestystä.

Katso treeniajat kalenteristamme

Powered by Neloskerros
Copyrights 2016 © Lahden Gentai